3 tips for skitur med hund

skitur med hund

Å dra på skitur med hund er utrolig gøy og gir god mosjon for både eier og hund. Her er noen tips for deg som vurderer å prøve ut denne aktiviteten.

Tips 1 – Bruk av riktig utstyr

Trekksele:
Trekksele vil sørge for korrekt belastning av hundens kropp og vil gjøre det lettere for hundene å trekke. Ved kjøp av trekksele er det lurt å ha med hunden din for å prøve den på. Selen må sitte godt og ikke gnage noe sted.

Potesokker:
Ved å bruke potesokker slipper hunden å få snøklumper mellom og under potene. Man unngår også såre poter, spesielt ved hard snø.

Kjørestrikk:
En kjørestrikk er elastisk og hindrer rykk og napp under skituren. Et kobbel med strikk vil gjøre den samme nytten.

Kjørebelte:
Et hundebelte hvor du kan feste kjørestrikken/kobbelet vil gi deg frie hender og gjøre det enklere enn om du må holde både staver og kobbel i hendene.

skitur med hund
Jeg foretrekker Non-Stop Freemotion trekksele og potesokker fra Non-Stop.
skitur med hund
Jeg foretrekker hundebelte fra Baggen som jeg har hatt i over 8 år.

Tips 2 – Innlæring og bruk av kommandoer

Det er opptil deg hvor mange forskjellige kommandoer du vil ha, men mitt tips er å ha minimum: gå – stopp – venstre – høyre.

Lær inn kommandoene hjemme først og bruk de deretter når du går tur med hunden i bånd (uten ski). Det er viktig at kommandoene er godt innlært før dere drar på skitur. Da minsker du risikoen for uhell og skader.

Ha tålmodighet når du begynner å gå på ski med hunden din. Ikke tenk så mye på at dere skal fra punkt A til B men at det er innlæring og trening i første omgang.

skitur med hund

Tips 3 – Turens lengde og intensitet

Tilpass turens lenge og intensitet etter hundens (og din egen) fysiske form. Husk at det er tyngre for hunden å jobbe i snø og den skal i tillegg trekke deg. Turen bør startes i rolig tempo (skritt og trav) slik hunden får varmet opp. Avslutt turen på samme måte og aldri start eller avslutt med full fart. Tenk på hva du selv ville gjort før og etter en joggetur (oppvarming og nedgåing).

Start med korte turer og øk lengden gradvis. Ha med vann og på langturer kan det være lurt å pakke noe niste til hunden. Et nødhjelpskrin til både hund og menneske er også lurt å ha med.

God tur!