Siste feriedag benyttes til trening og tur

Var først en tur på trening med hundene, kom litt sent avgård men bedre sent enn aldri ihvertfall.
Planla treningen før jeg gikk inn på banen og bygget alt jeg skulle trene på først for å være litt effektiv.

Bella
1 økt – Kombinasjon med 1 felthinder

(rødt er Bella og blått er mine «stå-i-ro» punkter)
Setter Bella skjevt på hinder 1 og beveger meg nesten helt opp til nr 3,
fremforbytter samme sted når hun er på commitment-point på nr 2,
beveger meg videre såvidt mot nr 4 med en «serp-arm» (usikker hva jeg skal kalle dette..),
fremforbytter på nr 5 mens Bella er i tunnelen og beveger på oppsiden av nr 6, threadler Bella mellom 6 og 7 (mitt forsøk på threadling ihvertfall) og fremforbytter henne mens hun er på feltet på nedgangen og «dytter» henne rundt nr 9 og tilslutt nr 10.
Synes denne kombinasjonen og løsningen min gikk relativt bra og følte det var et ok samspill. Mange ganger føles det ut som Bella kjører sitt eget løp og jeg bare prøver å henge med men nå fløt det veldig bra! Hun rev hinder nr 7 begge gangene men dette var fordi jeg presset henne for mye og gav henne ikke nok plass. Hun hadde også mye positivt stress som resulterte i lite bjeffing og en mer samlet hund.
2 økt – Kombinasjon med slalom
Har «eksprimentert» litt med å kunne starte Bella både i sitt og stå.
I denne kombinasjonen brukte jeg stå for å oppnå høyere fart og litt mer «guts».
Gikk frem til slutten av tunnelen og holdt igjen i det hun satset på
nr 3 (denne gangen nr 3 nærmest tunnelen) og lot henne søke inngangen selv.
Når hun skulle «rundt» nr 3 følgte jeg henne ut av tunnelen og «dyttet» henne rundt nr 3 men holdt igjen her også for å la henne søke inngangen selv.
Begge omgangene fungerte godt!
Balder
1 økt – Utgangsstilling (fokus på innkomst fra sitt) og dekk på avstand
Som de fleste som trener med meg er jeg ikke særlig fan av lydighetsøvelser da jeg synes fort det blir litt kjedelig og de, men bestemte meg for å kjøre litt utgangsstilling på Balder ettersom han behøver denne i runderingssammenheng. Kjørte ikke så mange repetisjoner da han gjerne blir litt demotivert om jeg presser han for lenge.
Han sliter fortsatt litt med innkomsten med at han setter seg skjevt i forhold til meg. Han er riktignok en dempende hund og er ikke så fryktelig glad i å ha mennesker hengende over seg så dette har jeg trent på litt men kan nok trene mer på. I runderingssammenheng virker han litt høy og stresset til å tenke over at det er litt «skummelt» med mamma hengende sånn over meg.. Frekket oss også til med å legge en leke midt i «banen» hans til meg under innkomsten. Så han myste på leken en gang i forbi farten men det var ihvertfall ikke et problem. Skal gjøre dette mere, dvs å legge til forstyrrelser på innkomsten hans. Ønsker å kvalitetssikre den siden det tross alt finnes en del forstyrrelser i form av lyder og spennende pinner i skogen når vi runderer.
2 økt – Apport og boks
Ville forsøke meg på litt apporttrening med Balder siden det er en stund siden sist men det ble litt amputert den økta siden jeg ikke hadde noe annet for Balder å apportere enn en av lekene. Det tok et par feilmeldinger før han forstod denne leken ikke skulle lekes med men apporteres men det kom til slutt.
Kjørte også en liten boks på Balder og det gikk strålende som vanlig med den førervare flinkesen min!
Etterpå stakk jeg på tur med voffsene og lot de bade å få kjøle seg godt ned. Samtidig fikk de litt ekstra trim med å svømme en god stund 🙂 Prøvde meg på noen sommerslige bilder av hundene i vannet men mobilen min er tydeligvis fortsatt på sommerferie og ikke samarbeidsvillig 🙁