Strukturert tirsdagstrening

Bella

1 økt + 2 økt – Progressive grid og høyde
1 og 2 økt gled egentlig litt inn i hverandre under gårsdagens trening.
Vi kjørte progressive grid (økende avstand mellom hvert hinder) og høyde (lavt-lavt-lavt-høyt) og vekslet mellom disse. Jammen fikk vi filmet en del av treningen også.

Bella har helt klart blitt bedre men jeg må bygge mer muskler i fronten hennes fortsatt. Skal gjøre litt bedre research på hvilke øvelser som kan hjelpe henne her. Ellers rykket hun også noe med nakken under hoppet (for å få kroppen over), men det er helt klart bedring. Ser for meg at når vi flytter kommer jeg til å trene mye mer hoppeteknikk med henne hjemme både for hennes del og for min egen del slik at jeg lærer enda mer om dette emnet.

3 økt – Lead out pivot
Handlingsmessig forstår Bella dette, men jeg vil bli flinkere på timing min. Ikke «bare» få det til sånn passelig, skal man bli best må man pirke og pirke. Lene påpekte jeg egentlig har fått høre mange ganger når jeg trener handling, jeg er rett og slett for treg med å gjøre hva jeg skal. Ikke fordi jeg ikke rekker det, men tvert imot! Jeg har all verdens tid, men litt øving så det kom det igår ihvertfall. Må bare tenke, gjør det før jeg tror jeg må gjøre det… Igjen, jeg kan bli flinkere på å starte henne når hun ser fremover og ikke bare gjøre dette når vi trener hoppeteknikk men ellers også.

4 økt – Threadles
Der var de jammen meg igjen, forbanna threadles. Neida, igår gikk det ganske greit, kjørte annenhver threadle og annenhver 270 graders sving for å trene litt på å plukke opp hinderne noe Bella ikke alltid gjør. Jeg overtenker det hele når jeg skal «threadle» og kanskje jeg rett og slett burde lære meg det som et dansesteg? En gang i tiden var jeg tross alt flink til å danse og sånn..

Balder

1 økt – Meldingstrening med løsbitt
Denne økten ble litt rotete og ikke helt som jeg hadde tenkt, men jeg husket (etter 1 slag) og ikke kjøre full melding men heller trene innkomst. Lene var smart og tipset meg om å ikke gå så langt unna i begynnelsen for å ha en høyere suksessrate. Det hjalp og Balder smatt fint på plass med løsbittet uten å ta den lille runden rundt meg han vanligvis gjør.

2 økt – Tur med Rocky
Skulle egentlig kjøre meldingstrening på banen men så kom det andre som skulle trene så da tok vi med oss Balder og Rocky på en liten spasertur isteden (må ikke glemme at det er enda viktigere med denne treningen for Balder tross alt!). Balder ble voldsomt stresset av Rocky ved første øyekast men etter 1 minutt så gikk de side om side som om det var den mest naturlige tingen i verden å gjøre. Fornøyd med Balder 🙂
Kjenner at det hjelper litt på nervøsiteten min at jeg vet jeg kan holde ham igjen, har ikke så skrekk for om han bjeffer litt eller styrer litt når jeg vet han i det minste ikke kommer seg noe sted. I tillegg roer han seg raskt ned så fort vi begynner å bevege oss fremover.