Tur, blodspor og agilitytrening på en dag!

Dagen i dag har inneholdt både tur med voffsene, blodspor og agility.
Den startet med en tur sammen med Ida, typen og Prins i tillegg til Maia med Kahrma og Amie. Jeg nølte litt med å ta med Balder men vi kom oss helskinnet gjennom turen. Balder og Prins var ikke helt på bølgelengde ettersom de begge er usikre men Balder kom godt overens med Kahrma og Amie ettersom disse har vært på tur sammen før (se: http://isabellesimonsen.blogspot.com/2011/10/skryteinnlegg-del-2.html). Prins er en Papillon som er blitt omplassert og behøver sosialisering med andre hunder, både store som små. Fungerte godt for ham så det ut å gå tur med fremmede hunder for å bli tilvent disse over tid. Ida (eier) sa hun merket bedring etterhvert som vi gikk og de fikk jammen trent litt innkalling og slikt på turen også 🙂

Bilder hadde jeg verken tid eller tanker til å ta men klarte å få et bevis (Amie og Bella er i grøfta en plass mens Kahrma fløy forbi idet bildet ble tatt).

Etter turen gikk Tom Ove to blodspor med Balder som hadde lagt mens vi var på tur. Det var mindre godbiter i sporet enn tidligere (vi prøver å trappe ned dette nå som snuten er mer i bakken) men ikke så lange spor. Balder så ut til å holde nesen nede mesteparten av tiden (prøvde å gå på overvær en gang da han mistet sporet) og ble like glad som alltid ved funn av skanken (Maia tror jeg kunne vært foruten de skankene).

Jeg og Maia hoppet i bilen etterpå og fikk oss litt å spise før vi kjørte for å trene på RAK. Det blåste litt og småregnet litt men vi fikk en god treningsøkt for alle hundene. Vi gikk en 13-hinders kombinasjon med Bella og Kahrma mens Balder og Amie fikk litt andre enklere ting å bryne seg på. Kombinasjonen til Bella og Kahrma så slik ut:

Løsningen ble (etter flere forsøk med forskjellige typer handling):
Bane 1
Starter ved hinderstøtten til nr 3 (på venstre side), beveger meg mot 4 når hun satser på 2 med serparm oppe, stikker fra når hun er på cp (commitment point) på nr 3, holder handlingen til hun er i tunnelen og stikker til oppsiden av nr 6, fremfor fra nr 6 til 7 når hun er på cp på nr 6, snurrer med henne fra nr 7-8 og bakbytter henne i slalomen, løper forbi henne i slalomen og dytter henne rundt nr 10 mens jeg fremforbytter inn i nr 11 og deretter rett frem.
Bane 2
Starter ved nr 2 (venstre side), blindbytter henne i tunnelen, «rett frem» fra 4-5, stikker fra henne halveis i slalomen til nr 6 og fremforbytter når hun kommer ut av slalomen, tar en «jenni» fra nr 7-9, stikker frem når hun er i tunnel nr 9, gir henne plass nok på 10-12 så ut…

Balder fikk i første omgang en slalomøkt men merket han var sliten etter tur med en skummel hund og spor etterpå så pushet ikke særlig på høyreslalomen men gjorde det lettere og gøy for ham. Andre økt tok jeg og Maia bare han rundt med litt tunnel og hindere i rette linjer mens tredje økt tok jeg en mini-apport økt som forsåvidt gikk kjempe bra! Merket også det var kjempe herlig å sparre med Maia om handling og trening igjen!

Nå ligger både hunder og mennesker slitne å slapper av resten av kvelden 🙂