Tur og blodspor i Sælandsskogen

I dag var vi oppe og morgenfriske for å ta oss en tur i finværet og samtidig få lagt et lengre blodspor til Balder.
Vi kjørte inn til Sælandsskogen og før vi la ut på tur la Tom Ove et spor til Balder på andre siden av veien (her var det ikke tursti og mindre sjangs for at noen kom over sporet).

Vi gikk litt på måfå på turen siden vi ikke hadde gått her så mye utenom runderings»løypa» som vi svingte av etter et stykke. Kom oss litt oppover og fikk en fin tur 🙂

Litt pinnegnaging og lek ble det under pausen.
Så nærmest ut som de ikke hadde sett en pinne på evigheter (det har vært snø en liten stund men hallo..).

Etter turen ga vi Balder en liten pause på 5 minutter før vi dro på han sporutstyret sitt. Han var steinklar for å jobbe straks og så snart vi var kommet over veien (sporet begynte et stykke inne i skogen) begynte han å spore. Kjekt å se han gire på sporjobben sin 🙂

Sporet fikk en times liggetid og var ca 90 meter langt (nå man ikke har gps bruker man det man har for å lage egen sporlogg) og vi valgte å ikke ha verken vinkler eller sårleie for å heller påse at gleden ved å spore er nok til at Balder holder nesen sin i bakken. I tillegg gjør dette at han får mye mestring i sporet.

Han gjorde en knall jobb og var raskt igang når han fikk sporstart. Han hadde veldig fint driv, verken for raskt eller for tregt. Når han stakk snuten i været en gang forstod han raskt at det var i bakken den skulle være for å jobbe videre. Godt å se at vi bare kan kjøre på med lengre spor (har vært litt forsiktig med dette fordi han ofte mister konsentrasjonen når han ikke helt finner igjen sporet etc…).