Navn: Balder (08.02.08-15.09-22)
Rase: Border Collie
Kjønn: Hannhund (kastrert)
Vekt:
19,5 kg
Rallylydighet: 2x 1.premie rekruttklasse
Kurs:
Valpekurs, runderingskurs, vdg runderingskurs og blodsporkurs

Balder var sønnen til Bella. Vi valgte å beholde en av valpene og valgte falt tidlig på «lille» Balder. Bella bidro mye som et godt forbilde under oppveksten hans men en uheldig opplevelse med en annen hund da han var 5 måneder, gjorde at han utviklet fryktaggresjon mot andre hunder. Etter mye trening og oppbygging av selvtillit gikk han fint turer i bånd med andre fremmede hunder.

Balder trente tidligere mye rundering, spor og noe agility, men da han var rundt 3 år utviklet han en auto-immunforsvar sykdom. Denne sykdommen gjorde at han ofte fikk små sår i munnen og sår hud generelt på kroppen. I tillegg hadde han et par epilepsi anfall og begge disse sykdommene virket å slå spesielt ut ved mye stress. Vi kuttet derfor alle stressende aktiviteter en lang periode, han gikk på medisin for auto-immunforsvars sykdommen og han har nå vært symptomfri og av medisinene i flere år. Han fikk fortsatt et par epilepsi anfall i året men de var heldigvis få og korte.

Balder trivdes veldig godt som tur- og triksehund og var vært en utrolig god «storebror» for både Buffy, Zen og Neo da de ble en del av flokken. Vi er utrolig glad for at vi fikk ha Balder i livet vårt og savner hans glade vesen hver eneste dag.