Endelig var det klart for Zen sin debuthelg i agility! Jeg har de siste ukene jobbet med å lukke allèslalomen, gå lengre kombinasjoner og ikke minst jobbe med hoppteknikk for å gjøre Zen klar for konkurranse. Det ville ikke vært vanskelig for meg å venta enda noen måneder til men siden dette var hjemmebane og vi aldri vil vite om vi er helt klar før vi prøver ble dette debuten.

På lørdag hoppet han ut av slalomen i slutten samtidig som jeg ikke helt hjalp han på linjer han ikke har sett før. Jeg var veldig fornøyd med innsatsen vår og det var godt å være i gang! Søndagens bane hadde noen av de samme utfordringene som banen på lørdag når det gjaldt linjer så jeg planla hvordan jeg best kunne hjelpe Zen slik han leste linjene så godt som mulig. Selv om vi gjerne skulle hatt litt flere ferdigheter for å løse linjene på en bedre måte fungerte det godt nok for oss. Vi løp feilfritt, fikk 1.plass og napp til klasse 2!

Jeg er veldig stolt av lille Zen som i mine øyne enda er en valp, og sikkert alltid kommer til å være det så lenge han er minst i flokken vår. Med en ny hund er det alltid nye opplevelser. Det å for første gang kunnne gå inn i ringen uten bånd og med en hund som er 100% fokusert på meg og ikke de andre hundene og alt som skjer rundt, det var nytt og herlig! Zen lever opp til alle forventninger og mer til!

Nå skal vi kose oss med trening i vinter og gjøre ferdig feltene våre slik vi kan gå både agility og hopp til våren. I vinter blir det også en pause for juleferie med skitur og fjellturer. Jeg gleder meg til nye eventyr med sjarmøren!

debuthelg zen