Landslagsuttak 2023

Uttaket er over og etter 6 av 8 gjennomførte løp holdt poengene våre til landslag! Jeg og Zen skal representere Norge på VM, Nordisk Mesterskap og European Open i 2023!

Zen pådro seg skade i mars

Oppkjøringen og treningen vår mot uttaket ble alt annet enn optimal i år. I mars pådro Zen seg en muskelstrekk, som senere viste seg å være en muskelbetennelse. Det ble først en lengre periode med hvile, etterfulgt av rehabilitering- og deretter opptreningsprogram. «Heldigvis» for meg har jeg vært gjennom dette med Buffy tidligere. Jeg vet hvor viktig det er å være konsekvent og ikke gå for fort frem.

Vi måtte stå over stevner som både Moelv og Arendal, men jeg hadde et håp om å være klar for WAO i mai. I slutten av april (2 uker før WAO) måtte jeg dessverre innse at vi ikke ville være klare til WAO og si fra oss plassen. Jeg var utrolig skuffet og trist, men visste samtidig at det var riktig valg. Zen var friskmeldt og ferdig med rehabilteringsøvelsene sine, men han hadde fortsatt en del opptrening igjen for å kunne løpe baner på 60 cm. Jeg holdt på håpet om å kunne stille til uttak og vi fortsatte å jobbe målrettet med opptreningen.

Ingen unnskyldninger

Siste treningen vi hadde før uttaket, overbeviste Zen meg at han løp med styrke og fart som før skaden. Jeg innstilte meg mentalt på at vi skal stille på uttak, gjøre vårt beste og være en del av landslaget 2023! Det skulle ikke være rom for å «skylde på» eller «unnskylde oss med» at vi var uforberedt. Vi hadde ikke løpt stevne siden Crufts i mars, men uforberedt var vi absolutt ikke. Strukturert og tilpasset opptrening etter skaden, kombinert med et godt utgangspunkt før skaden med en sterk kropp bygget opp med styrketrening, svømming, kløv, trekk, etc. Alt for å bygge en sterk hund med en kropp som tåler å drive med agility.

Det handler om å våge å tro på seg selv, og våge å feile. Jeg har jobbet hardt, både før og etter skaden for at vi skal kunne kjempe om en plass på landslaget og jeg har troen på oss.

Spennende uttak

Uttaket foregår enkelt forklart på følgende måte; 8 løp totalt over 3 dager, poeng tildeles for feilfrie løp og løp med 5 feil, tid bak raskeste tid trekkes fra poengsummen din se alle reglene). Årets uttak ble fryktelig spennende, spesielt i Large hvor det var mange som kjempet om topplasseringene og det ble ikke 100% avgjort før siste løp (se resultatene). Jeg og Zen mistet for eksempel sannsynligvis en individuell plass til VM på tredje siste hinderet i en av banene, men poengene våre holdt heldigvis til å løpe lag på VM 🙂

Jeg er glad jeg mentalt klarte å både fokusere på egne løp, men samtidig følge med på mange av vennene mine under uttaket. Jeg er utrolig stolt og glad for Vilde og Ekko som vant Medium uttaket med 7/8 løp med resultat og 6/7 feilfrie løp! Dere imponerer stadig og jeg gleder meg til å reise på mesterskap sammen med dere!