Norwegian Open 2016

Fredag 14.oktober reiste jeg til Kongsvinger for å delta på Norwegian Open for 6.året på rad. Jeg har deltatt siden det startet og synes det er et fantastisk stevne på det meste (fra gjennomføring, dommere, baner, atmosfære ++) og en av de få stevnene jeg prioriterer å reise såpass langt for.

Fly med hund
Annerledes dette året var at jeg valgte å fly til Gardemoen og ta leiebil derfra. Kjøreturen på ca 8 timer fra Ålgård til Kongsvinger tapte mot 1 times flytur + 1 times kjøretur. Buffy fløy til Danmark i mai når vi deltok på Maxi Zoo Cup og det gikk kjempe fint for henne å fly. Super deilig å se at miljøtreningen vi gjorde under valpeperioden har gitt meg en trygg og stabil hund i nye miljøer som for eksempel flyplasser.

Lurt å gi hunden en god luftetur før de skal ut å fly. Vi tok oss en deilig tur på Solastranden 🙂

 

Romslig leiebil stod klar til oss på Gardmoen.

Overnatting på hotell
Siden vi først skulle fly kunne vi jo like så godt kose oss med hotellrom også. Jeg, Charlotte, Tekla og Buffy på et dobbeltrom på Vinger hotell. Hotellet var veldig greit men standarden på rommet vårt var ikke så mye å skryte av. Hjalp veldig på når man må stå opp ca kl.05.45 å få hotellfrokost derimot. God mat og litt kaffe så ble vi klare for å reise til hallen.

Vinger Hotell

Konkurransene
Lørdagen hadde jeg relativt spredt løp, med ca 3 timer mellom hver av de 4 løpene vi skulle gå. Ettersom det ble lang dag i hallen la jeg inn både litt lesetid og litt sovetid og det hjalp mye både for konsentrasjonen og energien til egne løp.

Open Agility

 

Fokuset mitt var på at Buffy skulle stoppe (og bli stående til neste kommando) på vippen og at jeg skulle løpe helt ned til enden av bommen for å støtte RC’en hennes og cue om sving når hun var på bakken.

 

Frembeins treff fordi hun merker jeg bremser og svinger, ikke helt som jeg skulle gjør men definitvt super flink Buffy!

 

Agility1

 Fokuset var fortsatt at Buffy skulle bli stående på vippen til neste kommando samt gi god linje til bommen. Merket fokuset var litt forstyrret da jeg ikke var enig med hvilken løsning jeg skulle kjøre etter slalomen.

Treff er treff!

 

Open Jump

 

Fokuset her var å komme gjennom! Rett og slett og ikke gi opp men å gjøre alt jeg kunne for å komme gjennom. Jeg fokuserte stort sett på 1-4 og den rosa tunnelen-slalom-hopp-gul tunnel. Jeg fikk latterkrampe fordi Buffy var en stjerne og pushet på mens jeg mistet hele spruten i beina. Vi kom gjennom derimot! 

 Jump2

 


Fokuset mitt her tror jeg manglet komplett. Fant ikke spesifikke ting å fokusere på og derav resultatet som i videoen. 

Søndagen var de 3 løpene mine mer samlet med Open Jump og Jump 2 rett etterhverandre og avslutningsvis Agility 1 et par timer senere.

Open Jump

 


Fokuserte hardt på å stole på valgene mine og gutse for løsningen min. Det gikk NESTEN! Men synes det var deilig å stole på meg selv for dette var en bane det var mye diskusjon rundt løsningene på.

Jump2

 

 Fokuset mitt lå på å løpe fort og helt ned til slalomen for å støtte Buffy i tillegg til å ikke si noe på den strake tunnelen før Buffy var ute av den (ut-kommandoen). Klarte begge, og til tross for litt hickups var jeg relativt fornøyd med løpet vårt og synes den lille Buffy gjør alt hun kan.

Agility1

 


Fokuserte på å gi bra linje til mønet, bremse ned hinder 2 etter mønet, stoppe på vippen og stå i ro for slalominngang. Følte jeg la alt i løpet, både av oppvarming, terping på banen i hodet osv og det ga resultater!

Oppsummering
Som alltid er Norwegian Open en av høydepunktene i løpet av året for meg. Nok en gang har vi storkost oss i godt selskap, med gode baner og fantastisk atmosfære! En av det gøyeste tingene med Norwegian Open er også finalene på søndagen, vi blir selvsagt igjen for å se agility i verdensklasse. Ikke ofte man får sjangs å se det live! Synes det var utrolig synd at så mange valgte å reise hjem fremfor å se finalene, spesielt da veldig mange av de som ble igjen var oss med lengst reisevei. Snodig… Men, om du ikke har deltatt på NO enda kan jeg anbefale deg å ta turen, utrolig gøyalt 🙂

Kalenderen er allerede merket av for neste års dato!

Foto: Charlotte Almberg
Foto: Norwegian Open
Buffy er fornøyd og glad etter helgen, med ny leke i bagasjen med hjem 🙂
Disse to jentene oppførte seg eksemplarisk på hele turen!

Team Buffy best moments

Team Buffy running contacts