The Forever Dog – En bok du bør lese

The Forever Dog: A New Science Blueprint for Raising Healthy and Happy Canine Companions

The Forever Dog lærer deg hvordan du med enkle grep kan gi hunden din et sunt, lykkelig og langt liv.

Den syke moderne hunden

Som med menneskene, har også hundene blitt sykere og fått kortere levetid over de siste årene. Forskere begynner å forstå at kroniske sykdommer – kreft, overvekt, diabetes, organ degenerasjon og autoimmune lidelser – er de samme sykdommene som påvirker både hunder som mennesker. Hva er årsaken til at disse sykdommene forekommer hyppigere?

Basert på vitenskapelig forskning

Forfatterne av The Forever Dog, Rodney Habib og Dr. Karen Becker har samlet kunnskap fra de beste genetikerne, mikrobiologene og «longevity» forskere for å svare på dette spørsmålet. Boken kombinerer denne kunnskapen med det siste innen vitenskapelig forskning for å gi praktiske og konkrete råd. Hvordan du kan påvirke din hunds helse gjennom blant annet mat og næring.

Fordeler og ulemper med ulike typer hundemat

The Forever Dog tar for seg fordeler og ulemper med alle de ulike typene hundemat. Den forklarer hvordan du enkelt kan analysere hundemat for å se hvor mye næring som egentlig befinner seg i den. Boken hjelper å avgjøre hva som er best for deg i forhold til tid, budsjett og hva du ønsker for din hund. Du vil lære enkle grep som utgjør en forskjell, uten at det behøver å handle om å gjøre drastiske endringer.

Flere oppskrifter og lister

I The Forever Dog vil du finne flere oppskrifter, blant annet på kraft av bein (og sopp). Du finner lister over nyttig og sunn mat for hunden din som gjør det enkelt og oversiktlig. Jeg har skrevet egne lister ut i fra denne boken og et par andre jeg har lest, så roterer jeg på å tilsette de ulike ingrediensene i hundenes mat, litt avhengig av hva jeg har tilgjengelig. Jeg er nok over gjennomsnittet interessert i ernæring men det er samtidig viktig for meg at det jeg gjør er praktisk gjennomførbart i en travel hverdag. Mitt råd er at du finner ut hva som fungerer best for deg, hunden din og deres rutiner/hverdag.

The Forever Dog – Anbefales!

Jeg har lest flere bøker innen emnet ernæring for hunder og de fleste bøkene er ganske tungleste, med mye faglige ord og avbrytelser for vitenskapelige referanser. Det ødelegger som ofte litt «flyten» når man leser. mens denne boken har løst det på en god måte med å samle alle referansene online.

Boken er skrevet på en måte som gjør at det er interessant og enkelt å henge med. Både for de med og de uten forkunnskaper om emnene. The Forever Dog tar for seg alle de vitenskapelige perspektivene, men inneholder praktiske, og konkrete råd. Den innehold også inspirerende historier, som gjør at det er en god bok, fra start til slutt.

Jeg kan anbefale denne boken på det varmeste!

Gratis og nyttig informasjon

Forfatterne av boken (Rodney Habib & Dr Karen Becker) har publisert masse gratis nyttig informasjon for hundeiere på Facebook (Planet Paws og Dr Karen Becker) samt på foreverdog.com.

Jeg har tidligere skrevet litt om råforing og hvordan jeg gjør det «Råforing – hva, hvorfor og hvordan?«.