Gratulerer med 1 års dagen Zen!

Lille Zen har blitt hele 1 år! Det virker som i går jeg hentet han hjem fra Slovenia. Han er en fantastisk hund som kommer overens med alt av folk og hunder. Han elsker å trene og jobber like bra for godbiter som leker. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Utvikling

Fra dagen han åpnet øynene har han vært en sjarmør. Alle han møter av mennesker og hunder blir sjarmert av hans høflige oppførsel og gode språk. Han ser også alltid ut til å vite hvordan gjøre seg penest mulig foran kamera.


Venner

Når det gjelder å skaffe seg hundevenner har Zen et fantastisk godt språk og virker veldig dyktig på å lese andre hunder. Han får de fleste i lek og hvis de ikke vil er han flink å lar dem være i fred.


Trening

Når jeg har valp trener jeg flere ganger til dagen når anledningen byr seg. Jeg belønner gjerne at valpen ikke hopper ut av bilburet når jeg åpner døren, jeg belønner gjerne at valpen hopper opp på en trestubbe eller så belønner jeg kanskje at valpen slipper leken når jeg viser godbit. Jeg setter meg sjeldent ned spesifikt for åtrene men gjør det til en del av valpens hverdag. Zen fikk trene på blant annet hverdagslydighet (sitt, bli, slipp), balansering, fellesdekk, vente på sin tur, forholde seg rolig ved synet av sau og styrketrening.


Miljøtrening

Zen var en ganske miljøsterk valp fra før, mye grunnet Tina (som passet Zen før han kom til Norge) sitt arbeid i valpetiden. Uken jeg var i Slovenia var Zen med oss overalt uten problemer. Miljøtreningen hjemme i Norge ble veldig enkel. Vi gikk noen nye steder jevnlig, noen ganger alene og andre ganger med en eller flere av de andre hundene i flokken.


Videoer: