Hvorfor mine hunder får massasje

Alle mine 3 hunder får jevnlig *behandling i form av massasje, laserterapi eller svømming. Jeg synes det er viktig å ta vare på hundens helse og har derfor skrevet litt av mine tanker omkring dette.

 

Ta vare på hunden sin kropp – det er den eneste kroppen den har

Vi som mennesker er opptatt av å ta vare på kroppen vår og har man vondt et sted oppsøker man lege for å enten få medisiner eller henvisning til fysioterapi, kiropraktor eller annen spesialist. Hundene våre fortjener og behøver den samme tankegangen. Mistenker man at hunden har vondt eller er syk drar man til veterinær og dersom hunden har vondter som stiv nakke, spenninger eller muskelknuter kan også hundene få behandling hos spesialister som for eksempel fysioterapaut.

13166084_10156771178470315_7715924425667609642_n

Buffy får her massasjebehandling hos Hund I Form

 

Hvordan kan jeg vite om hunden min har vondt?

Siden hundene våre ikke kan prate er det viktig at man jevnlig sjekker hunden sin (blant annet tannkjøtt, øyne og ører) å lærer seg å kjenne sin hund.

Hunden din vil fortelle deg når den har vondt gjennom endringer i atferden. Det kan være hunden ikke lengre vil hoppe ut av bilen, gå opp eller ned trapper. Mistenker du at hunden din har vondt et sted bør du oppsøke veterinær i første omgang og eventuelt ta kontakt med fysioterapaut, kiropraktor etterpå.

Dersom hunden din har gjennomgått en operasjon kan man ofte korte ned rekonvalesenstiden via rehabilitering med behandlinger som massasje, laserbehandling eller svømming (avhengig av type operasjon).

 

Behøver min hund behandling?

Om hunden din er en agilityhund, lydighetshund, familiehund, turhund eller sofa hund er den på samme måte som deg utsatt for vondter i kroppen. Vi vet hvor vondt det er å gå med stive muskler, spenninger og lignende. Det er derfor lurt å få sjekket hunden din hos en fysioterapaut eller kiropraktor som vil gi deg råd videre.

 

Vedlikehold av den aktive hunden

Mine hunder er i kategorien aktive. De brukes til både agility, rallylydighet og ikke minst fjellturer. Ingen av dem har noen spesielle plager eller lignende men de får stive muskler og spenninger på samme måte som jeg gjør når jeg trener aktivt. De får derfor massasje ca hver 6.uke for å vedlikehold å unngå at spenninger, muskelknuter og lignende får bygget seg opp.

 

*Mine hunder får behandling hos Hund i form (massasje og svømmetrening).