European Open 2023

European Open 2023 ble avholdt i Hørsholm i Danmark 20.-23. juli og dommerne var Kine Eimhjellen, Stefanie Semkat, Esa Muotka, Morten Juhl Hansen og Regin Reinhard.

Jeg og Zen reiste sammen med Vilde og Ekko. Vi kjørte til Kristiansand natt til onsdag, tok fergen til Danmark onsdags morgen og kjørte nedover gjennom Danmark resten av dagen, før vi ankom Hørsholm på ettermiddagen. Siden campingplassen lå på samme sted som European Open foregikk, gikk vi for telt dette mesterskapet. «Husteltet» som jeg kaller det, hadde mer enn nok plass til oss fire og vi hadde det ganske komfortabel hele oppholdet.

European Open 2023 program
Torsdag – Veterinærsjekk, måling, trening og åpningsseremoni
Fredag – Hopp lag og Agility lag
Lørdag – Hopp individuelt og Agility individuelt

Før mesterskapet kan begynne

Det første som stod på programmet for torsdags morgen var veterinærsjekk, måling og trening. Veterinærsjekk innebærer at hundens chip skannes, pass og vaksiner sjekker, og deretter sjekkes hundens generelle helse i tillegg til mønstring (observasjon av hundens skritt og trav) gjennomføres.

Ettersom 2023 er det første året den nye størrelseklassen Intermediate er med, var også måling påkrevd for alle Intermediate og Large hunder. Zen er omkring 52 cm, altså en tydelig Large hund, så det var en enkel jobb for dommeren som målte ham.

Så snart hele laget var gjennom veterinærsjekken og måling, hadde vi en liten pause før det bar avgårde til trening. For EO foregikk treningen på 4 baner (1 til hver størrelse) og man hadde omtrent 2 minutter til rådighet per hund. Trening på mesterskap handler for meg mest om å gjøre hunden kjent med underlaget og eventuelt hinderne. I tillegg til å skape en god følelse for både meg selv og Zen.

Etter trening hadde vi god tid til både sightseeing, tur og avslapping siden åpningsseremonien ikke startet før kl.18.

European Open 2023 starter

Alle banene vi løp finner du nederst i innlegget.

Fredag kl.0730 startet dagens første briefing. Vi startet med Hopp Lag for dommer Kine Eimhjellen. Hun er en kjent dommer for oss, og har alltid inspirerende og kjekke baner. Denne var intet unntak og det var fryktelig gøy å løpe den! Litt surt vi dro på oss et riv, men det var delvis fuktig i gresset så jeg er stolt av Zen sin innsats og hvordan han løste det utrolig bra.

Les om Kine sine tanker og opplevelser som dommer på European Open 2023.

Neste løp var Agility Lag for dommer Stefanie Semkat. Jeg har løpt med både Zen og Buffy for henne, og hun har veldig ofte fartsfylte baner som inspirerer. Banen hadde flere utfordringer, men en forsinket kommando fra meg gjorde at vi dessverre disket. Laget kjempe seg gjennom, men vi hadde for mange feil sammenlagt til å få løpe finale. Det var uansett en fryd å være på lag med denne gjengen! Og neste gang vi løper lag sammen er det på VM!

Lørdag var det individuelle løp, og dagen startet med Hopp for dommer Regin Reinhard. Jeg skal ærlig innrømme jeg trodde det var en «skrivefeil» på start sekvensen da jeg åpnet banen første gang. Det var det altså ikke. Banen i seg selv var helt klart gjennomførbar, men avstandene var korte og linjene ikke særlig pene (eller eksisterende). Jeg tok det hele som en mental øvelse, og visualiserte slik jeg pleier. Vi kom gjennom banen med 1 riv (uten rivet hadde tiden vår holdt til 36. plass) og jeg er veldig fornøyd med innsatsen vår.

Siste løp på lørdagen var agility og banen til Esa Muotka ga meg skikkelig lyst til å komme meg ut å løpe med Zen! Da det endelig ble vår tur (vi briefet kl.1300 og løp rundt kl.1730) fant vi flyten umiddelbart og storkoste oss gjennom hele banen. Det ble feilfritt og vi havnet på topp 37 (av 199)! Det var en perfekt avslutning på European Open for vår del! Vi skulle gjerne gått finale, men den var vi dessverre et riv unna. Vi fikk heie oss hese på lagkompisene våre Tarjej & Posh som løp et nydelig finaleløp på søndagen.

Banetegninger