Skjærgårdscruise i Kroatia

Vi har lenge hatt lyst å reise til Kroatia men vil som vanlig prøve å få med oss mer enn bare et sted når vi reiser et nytt sted. Cruise langs kysten med en ny by hver dag ble derfor en perfekt løsning for oss. Mye avslapping og opplevelser på 1 uke – helt fantastisk!

Yachten vi bodde på

Yachten vi bodde på het Desire og ble bygget i 2017 med plass til 42 passasjerer. Den har 18 lugarer, 3 dekk, saltvannsbasseng og jacuzzi på soldekket. Lugarene var romslige og badet likeså. Hver dag ble det servert frokost og lunsj i restauranten ombord.

Stedene vi besøkte

Dag 1: Split
Ved ankomst til Split dro vi til båten for å levere bagasjen og brukte resten av dagen til å rusle rundt i Split før det var velkomstmiddag på båten på kvelden.

Dag 2: Brač – Hvar
Neste morgen besøkte vi øya Brač hvor vi nøt noen timer på stranda med vannpark. Resten av dagen ble tilbragt i Hvar med gåtur i gatene og opp til slottet.

Dag 3: Korčula
Etter frokost hadde vi badestopp i en nydelig bukt før ankomst på Korčula hvor vi slappet av med god mat, fantastisk utsikt og rusling i gatene.

Dag 4: Dubrovnik
Dubrovnik var en imponerende by hvor vi hadde det beste måltidet på hele turen til Kroatia. Turen oppå bymurene var fantastisk og ikke til å gå glipp av!

Dag 5: Mljet nasjonalpark
Dagen i nasjonalparken tilbrakte vi med bading og snorkling. Vannet i Kroatia er ubeskrivelig klart. På kvelden var det grillfest på båten med god mat, musikk og dans.

Dag 6: Pučisča
I Pučisča ble det en rolig dag med litt vandring i gatene og ellers avslapping på båten før kapteinens middag på kvelden med live musikk.

Dag 7: Omiš – Split
På Omiš tok vi en båttur oppover langs elva Cetina før båten vendte tilbake mot Split. Dagen i Split ble brukt på avslapping ombord og god mat i land.

Perfekt ferie

Ferien som helhet gir jeg terningkast 6! For oss var det en perfekt kombinasjon av avslapping og nye opplevelser hver dag. Vanligvis planlegger vi innholdet og opplevelsene selv men for en gangs skyld var det deilig at alt var planlagt i forkant for oss. Yachten, maten og stedene vi besøkte var utmerket. Noen steder ville vi gjerne hatt mer tid enn programmet tillot men alt i alt var det en fantastisk ferie!