Til minne om verdens beste mormor

24.april 2018 gikk verdens beste mormor bort.
Mormor har vært der fra dagen jeg ble født og alltid vært en stor del av livet mitt. Hun har vært med oss på ferie hvert eneste år da jeg var liten og da jeg gikk siste året på videregående bodde jeg hos henne. Tiden etter hun gikk bort har vært tøff og det går aldri en dag uten at jeg tenker på henne. Mormor levde et langt og godt liv. Hun ble 91 år gammel og var omgitt av familie da hun sovnet inn.

Noen av mine aller beste minner her i livet, er sammen med henne.

Historien om 1 moped og 3 personer

Da jeg var rundt 10 år var vi på tur til Thailand. En dag etter veldig mange timer på stranda ville jeg og mormor tilbake til bassenget på hotellet. Siden vi hadde vært samme sted på stranda i en uke ville han som jobbet på stranda gjerne hjelpe oss hjem. Han tilbydde oss skyss og vi takket ja uten å vite det var kun moped han kjørte. Det var overraskende god plass til oss tre på mopeden og vi kom oss helskinnet til hotellet. Mamma og pappa var nok glade de ikke fikk med seg at det var med moped han kjørte oss, men i dag ler vi av minnet og spesielt hvordan mormor mente det var 100% trygt.

Mormor, du var tøffere enn toget.

Historien om min første tatovering

Da jeg var 15 år gammel bestemte jeg meg for å få min første tatovering. Da jeg kom hjem klarte jeg ikke å la være å fortelle mormor hva jeg hadde fått. «Få se då!» sa mormor. Hun så tatoveringen og sa «Den var jo kjempe fin! Men du må for guds skyld ikke si noe til moren din. Hun kommer til å fly i flint og bli så forbanna». Vi holdt det hemmelig i nesten et helt år da pappa fikk vite det med et uhell. Til og med da mamma spurte mormor om hun visste noe fortsatte mormor å holde på hemmeligheten, men mamma ble ikke så sint som vi fryktet.

Mormor, du holdt alltid det du lovet.

Historien om Sambucca shoten

Siste året jeg gikk på videregående bodde jeg hos mormor og en kveld hadde vi et lite vors, bare meg, Tom Ove og en kompis. Mormor pleie alltid å si at «det var koselig med ungdommer i hus». Kompisen vår hadde med seg en flaske Sambucca og ettersom mormor likte seg en liten Ozou når vi var på ferie i Hellas, ville hun prøve dette (som visstnok skulle ligne). Jeg reiste meg for å hente et glass til henne, men før jeg visste ordet av det, hadde hun plukket opp flasken og tatt seg en shot.

Mormor, du overrasket oss stadig.

Takk mormor

Jeg håper at du har funnet fred hvor enn du er mormor. Jeg håper at du vet hvor sårt du er savnet. Jeg håper du vet hvor mye du har betydd for meg i 29 år. Takk mormor. For at du alltid var der, fordi du alltid var ærlig og ekte. For at du alltid stilte opp og hadde et hjerte av gull.

Mormor, du vil aldri glemmes og alltid være i mitt hjerte.