Sted: Bjerkreim kommune
Tid: 2-3 timer (per vei)
Lengde: 6,3 km (en vei)
Høyde: 390 m.o.h.

GPS koordinater til parkering: 58°41’23.9″N 6°29’56.2″E

Fredags ettermiddag kjørte jeg, Tom Ove, alle hundene sammen med Hilde, Gabriel og Axo innover til Bjordal i Bjerkreim. Helt utrolig flott natur innover og man får inntrykket av at man er et sted «der ingen konne tru nokon konne bu» men det er flere gårder før veien går fra asfalt til grus. Etter en liten stund kjørende på grusveien kommer man til en parkeringsplass på venstre side. Her stopper vi og begynner selve turen til fots.

Første del av turen til Kvitlen går over steiner langs elva som leder opp til Storehølen i bratt terreng (kjetting til å komme seg opp flere steder). Etterhvert kommer man inn i nydelig bjørkeskog som fortsetter frem til gården på Brattabø. Derfra er det lettgått terreng frem til Kvitlånå. Etterpå passerer vi Turistforeningens hytte som ligger flott til med utsikt over hele dalen. Vi finner oss en fin teltplass et stykke fra hytta og slår opp teltet for kvelden. Dette er første telttur med hele fire hunder i samme telt men den lille familien vår fikk pent plass i teltet.


kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

Neste morgen starter med bading (for hundene ihvertfall). Elva er bare 15 meter fra teltplassen vår og de ender opp med å tilbringe mer av helga i vann enn på land nesten. Vi går en liten tur oppover elva og finner en nydelig badeplass for både oss og hundene. Resten av lørdagen tilbringer vi ved stranda ved teltet og enda mer bading.

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

Søndagen pakker vi sammen sakene og vandrer hjemover etter en fantastisk helg i norsk natur med sydenvær.

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen

kvitlen